Senarai dua harga dan empat harga sembilan harga

Apakah perbezaan antara harga/4 harga/9 harga, bagaimana untuk memilih?
Pertama, umur vaksinasi
1. Vaksin HPV kedua-valen: Umur vaksinasi berusia 9-45 tahun.
2, vaksin HPV segi empat: umur inokulasi berusia 20-45 tahun.
3. Vaksin HPV sembilan harga: Umur vaksinasi berusia 16-26 tahun.
Dua, model HPV berbeza
1. Vaksin HPV kedua -nilai: Model HPV termasuk HPV16, jenis 18 virus
2, vaksin HPV segi empat: HPV termasuk HPV6, 11, 16, 16, 16, Empat virus jenis 18.
3. Vaksin HPV sembilan -valent: Model HPV termasuk HPV6, jenis 11, 16, 18, jenis 18, jenis 31, jenis 33, 45, 52, dan 58 jenis sembilan virus.
Kesan pencegahan yang berbeza
1. Vaksin HPV kedua -nilai: boleh menghalang 70%kanser serviks.
2. Vaksin HPV Tetheval: Boleh menghalang 70%kanser serviks dan ketuat alat kelamin 90%.
3. Vaksin HPV sembilan -valen: 90%kanser serviks, 85%kanser vagina, 50%kanser serviks rendah, 90%condyloma acuminatum, dan 95%kanser dubur.

Maklumat Lanjutan:

Orang yang tidak boleh divaksin oleh vaksin HPV
1. kepompong Jiawei Miao (G4) Jiawei Miao (G9) Huiyankang (C2 ) Tindak balas alergi, tidak boleh divaksin
2. Jika mana -mana komponen yang terkandung dalam vaksin kanser serviks adalah alah, ia tidak boleh divaksin
3. Terdapat masalah hemorrhagic, seperti: saluran darah yang meresap (DIC DIC (DIC), pengurangan platelet spontan bintik -bintik ungu (tip), pengurangan platelet (u0026 lt; 20,000/mm3, pendarahan spontan) atau kes khas vaksinasi pada lengan (seperti lengan pesakit dengan kanser payudara), tidak seharusnya diberi vaksin
4. Orang yang mempunyai penyakit khas, ubat -ubatan dan alahan makanan, fungsi imun yang tidak normal, orang yang tidak sesuai untuk telur, protein atau reaksi alahan
5. [123 123] 6. Mereka yang dijangkiti demam yang tinggi (37.8) tidak boleh diberi vaksin
7. Wanita yang hamil atau wanita yang merancang untuk mempersiapkan kehamilan tidak boleh diberi vaksin
8. Wanita yang menderita Dari kanser serviks atau lesi pra-kanser tidak boleh divaksin
9, menyusu wanita, mengatur inokulasi selepas menghentikan payudara
sumber data rujukan: Baidu ensiklopedia-sembilan vaksin HPV
Vaksin kanser serviks

Vaksin kanser serviks serviks serviks: Apakah perbezaan antara 2 harga, 4 harga, dan 9 harga? Pakar menjelaskan kepada anda pada satu masa


Vaksin HPV dibahagikan kepada dua harga, 4 valensi, 9 valensi, dan harga mewakili vaksin untuk mencegah jenis virus.


Vaksin 2-Valent
Skop Permohonan: Wanita berusia 9-25 tahun

HPV adalah keluarga besar. Pada masa ini, terdapat lebih daripada 200 jenis jenis HPV. Bergantung pada karsinogenik, ia dibahagikan kepada jenis -jenis yang tinggi dan rendah.

HPV yang tinggi boleh menyebabkan kanser seperti kanser serviks, kanser vulvar, kanser vagina, dan HPV yang rendah boleh menyebabkan ketuat kulit dan ketuat alat kelamin.

Pengenalan Pakar: Vaksin kanser serviks kedua adalah sesuai untuk mencegah kanser serviks, lesi tumor epitel serviks (CIN1/2/3), dan lesi tumor epitel serviks (CIN1/2/3) yang disebabkan oleh jenis 16 /18 virus tumor puting manusia (HPV). AIS (AIS). Eksperimen telah membuktikan bahawa vaksin kanser serviks binari juga mempunyai perlindungan silang untuk 31, 33, dan 45 jenis tinggi. Boleh menghalang 70%kanser serviks dan kanser serviks premium yang berkaitan dengan lesi pra -luka yang tinggi.

Vaksin dua-valent

Julat yang berkenaan: wanita berusia 20-45 tahun

vaksin kanser serviks dua valen meningkat 6 dan 11 hpv virus berdasarkan dua -vaksin yang valent. Menurut kelulusan Pentadbiran Makanan dan Dadah Negeri, vaksin HPV tetravalen yang diluluskan di China sesuai untuk mencegah kanser serviks dan lesi tumor epitel serviks (CIN1/2/2/2/2/2/2 yang disebabkan oleh jenis 16/18 papilloma manusia (HPV). 3) dan kelenjar (AIS).
Berdasarkan vaksin 2 -harga, 90%ketuat alat kelamin dapat dicegah.
Vaksin sembilan-valent

Skop tanah besar: wanita berusia 9-26 tahun

Hong Kong: wanita berusia 16-45 tahun

Taiwan, Singapore: 9-45-year-old women [ 123]
HPV nine -valent vaccine, 31, 33, 45, 52, and 58 five HPV virus subtypes were added on the basis of the original four prices to prevent 90%kanser serviks.

Harga perintah kedua dan keempat dan kesembilan langkah kedua dan keempat, maka jurangnya agak besar, jika anda mempunyai wang jika anda mempunyai wang. Anda boleh bermain sembilan -order
2. Apakah perbezaan antara sembilan harga dan empat harga?


Vaksin binari HPV adalah vaksin kanser serviks yang dibuat untuk jangkitan HPV16 dan HPV18 kerana HPV16 dan HPV18 disebabkan oleh lebih daripada 70%subtipe HPV kanser serviks. Oleh itu, vaksin binari HPV dapat mengurangkan risiko kanser serviks selepas suntikan otot.
vaksin kanser serviks didasarkan pada vaksin HPV16 dan HPV18 dual -valent, sambil menambah dua jenis jenis HPV rendah HPV6 dan HPV11. penyakit yang dihantar atau penyakit kulit. Pada masa yang sama, vaksin tetravalen HPV dapat menghalang lelaki dan wanita dari penyakit kulit reproduktif dan penyakit kelamin.
Vaksin serviks sembilan -valen adalah berdasarkan vaksin empat kali ganda dan menambah lima subtipe HPV yang tergolong dalam kumpulan berisiko tinggi 31, 33, 45, 52 dan 58. Ia adalah vaksin kanser serviks yang paling berkuasa.

Vaksin binari hanya sesuai untuk vaksinasi wanita dan dapat menghalang dua jenisVirus HPV nombor 16 dan 18, masa vaksin adalah: 0, 1, 6.
Empat -valent sesuai untuk lelaki dan wanita lebih dari sembilan tahun. Ia dapat menghalang empat jenis virus HPV, yang mana adalah 6, 11, 16, 18, boleh menghalang lebih daripada 70%kanser serviks dan lebih daripada 70%ketuat alat kelamin.


Vaksin sembilan -valent juga sesuai untuk lelaki dan wanita lebih dari sembilan tahun. Terdapat sembilan jenis model virus HPV yang boleh dicegah, iaitu: 6, 11, 16, 18, 31, 3, 45, 52, dan 58. Virus boleh menghalang lebih daripada 90%ketuat alat kelamin dan lebih daripada 90%kanser serviks, dan penyakit lain yang berkaitan.
Apakah perbezaan antara tiga vaksin harga kedua dan empat valensi?
Kanser serviks kebanyakannya disebabkan oleh jangkitan virus papilloma manusia (HPV). Ia adalah tumor malignan wanita yang kedua hanya untuk kanser payudara. Terdapat kira -kira 100,000 kes baru di negara saya setiap tahun, dan kira -kira 30,000 wanita mati setiap tahun. Pada masa ini, terdapat tiga jenis vaksin pencegahan HPV di dunia telah diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah AS, dan HPV di -valen (termasuk protein HPV16 dan jenis 18 virus L1), HPV tetravalen (termasuk 6, 11, 16, dan 18 jenis virus L1 protein) dan sembilan -valent HPV (mengandungi 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, dan 58) vaksin.

Dengan kelulusan Pentadbiran Makanan dan Dadah Negeri, negara saya kini tersedia untuk vaksin HPV dua harga dan segi empat segi. Pemantauan data dan data percubaan klinikal di negara saya selepas menyenaraikan di luar negara menunjukkan bahawa kedua -dua vaksin ini telah digunakan selama 10 tahun di luar negara, yang kedua -duanya selamat. Bukti yang sedia ada tidak menunjukkan bahawa vaksin HPV mempunyai kebimbangan yang selamat.
Pada masa ini terdapat lebih daripada 170 jenis HPV yang berbeza. Profesor Qiao Youlin, pengarah Pejabat Penyelidikan Pemilikan Kanser Akademi Sains Perubatan China, berkata: “Virus HPV wujud meluas, tetapi hanya 10 daripadanya mempunyai hubungan yang lebih erat dengan tumor malignan manusia, dan 6 jenis yang rendah berkaitan dengan Ketuat alat kelamin. Antaranya, HPV16 dan Jenis 18 adalah dua strain virus yang paling risiko. Lebih daripada 70%daripada kejadian kanser serviks berkaitan dengan kedua -dua jenis jangkitan virus. Dengan kata lain, inokulasi meliputi jenis 16 dan jenis 18 vaksin HPV, yang boleh menghalang kira -kira 70%daripada 70%dari kanser serviks dan vaksin HPV sembilan -valen meningkatkan nisbah pencegahan kepada 90%. “

” Vaksin yang mana Untuk memilih, anda boleh mempertimbangkan ketersediaan dan beban vaksin. “Yu Wenzhou, ketua doktor Pusat China untuk Pusat Perancangan Imunisasi, mengatakan bahawa pada tahun 2009, Jawatankuasa Pelaksanaan Strategi Imunisasi AS mencadangkan bahawa tidak ada pilihan untuk kedua -dua vaksin tersebut . Dua vaksin HPV yang disenaraikan di China boleh memberikan perlindungan tinggi untuk HPV16 dan HPV18, dan mempunyai kesan yang sama dalam mencegah kanser serviks. Pada masa ini, dokumen kedudukan Pertubuhan Kesihatan Sedunia mengenai vaksin HPV tidak mempunyai keutamaan untuk mencadangkan tiga vaksin. Orang di pelbagai tempat boleh secara sukarela vaksin mengikut jenis dan harga dan harga vaksin yang ada sekarang.

Pertama, ambil vaksin virus papilloma manusia (HPV) sebagai contoh. Vaksin HPV binari (termasuk dua jenis protein, termasuk virus HPV16 dan jenis 18 L1), vaksin HPV tetravalen (termasuk 6, 11, 16 dan 18 virus L1 empat Protein.) Vaksin HPV Hejiu (mengandungi 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 dan 58 sembilan protein).


Maklumat pengembangan:
Vaksin adalah vaksin (seperti bakteria, seks lixi, virus, dll.) Dan metabolitnya. Kaedah diubahsuai secara genetik. Vaksin mengekalkan ciri -ciri rangsangan patogen sistem imun haiwan. Apabila haiwan terdedah kepada bakteria patogen seperti ini, sistem imun akan menghasilkan bahan perlindungan tertentu, seperti hormon imun, bahan fisiologi aktif, antibodi khas, dan lain -lain; adalah kebal. Sistem ini akan mengikuti memori asalnya untuk menghasilkan lebih banyak bahan perlindungan untuk mencegah kerosakan bakteria patogen.
Vaksin biasanya dibahagikan kepada dua kategori: vaksin pencegahan dan vaksin terapeutik. Vaksin pencegahan digunakan terutamanya untuk pencegahan penyakit. Penerima adalah individu yang sihat atau bayi yang baru lahir; vaksin terapeutik digunakan terutamanya untuk individu yang sakit, dan penerima adalah pesakit.
Menurut tradisional dan kebiasaan, ia boleh dibahagikan kepada vaksin pengurangan virus, vaksin aktif, antitoxin, vaksin unit Asia (termasuk vaksin polipeptida), vaksin pembawa, vaksin asid nukleik, dan lain -lain.
Bahan Rujukan:
Vaksin? Baidu Ensiklopedia

Terdapat lebih banyak jenis pencegahan, 2 jenis pertahanan dua, 4 daya maju, sembilan harga 9 jenis. Kami pergi Kepada Yuli, dan suami saya dan saya pergi untuk bertarung. Saya lebih selesa. Kanser bukanlah jenaka


Terdapat lebih banyak jenis pencegahan, 2 jenis pertahanan dua harga, Empat -valent, empat jenis empat jenis, sembilan harga 9 jenis


Terdapat juga banyak jenis vaksin, dan mereka harus meningkatkan populariti pengetahuan vaksin. Kawalan vaksin juga perlu diperkuat. Muat turun filem terkini
4. Bagaimanakah harga pelantikan harga untuk harga anak benih?


Mengenai platform MIAO boleh membuat temu janji dengan lebih daripada dua vaksin, empat -valent, dan sembilan -vaksin, dan lain -lain termasuk vaksin hepatitis B, vaksin influenza, vaksin rabies, dan lain -lain. Ramai kawan di sekeliling anda menggunakannya untuk membuat temujanji.

Akaun awam mengenai anak benih boleh membuat janji lebih daripada dua vaksin, empat -valen, dan sembilan vaksin lain. Vaksin lain (seperti vaksin hepatitis B, vaksin influenza,, Vaksin rabies) juga boleh membuat temujanji. Ia sangat praktikal, sentiasa memberi perhatian, dan banyak kawan di sekeliling anda juga memberi perhatian kepadanya dan membuat temujanji dengannya.


Saya tidak tahu. Saya bermain ~ ** OO852-657L ** O4O5 ** ~ kira-kira sembilan harga, empat ribu dolar Hong Kong.


Platform anak benih ini boleh membuat temujanji dengan lebih daripada dua daya maju, vaksin empat -valen, sembilan valen, vaksin lain (seperti vaksin hepatitis B, vaksin influenza, wabak rabies, rabiesBenih) juga boleh.Ramai kawan di sekeliling mereka juga memberi perhatian kepadanya dan membuat temujanji.

Previous Article

Jangkitan gambar HPV

Next Article

Adakah ketuat rata ditransmisikan sebaik sahaja ia menyentuh?